Klimparken ziplijn avontuur in de Auvergne-Rhône-Alpes

Klimparken ziplijn avontuur in de Auvergne-Rhône-Alpes

Klimparken ziplijn avontuur in de Auvergne-Rhône-Alpes

Een bekende activiteit in Frankrijk is ‘accrobranche’ vrij vertaald betekent dat ‘touwen’ en accrobranche is een klimpark, klimbos in de natuur. Deze klimparken zijn er in allerlei formaten met o.a. netbruggen, loopbruggen, houtladders, kabelbanen, kabelpaden en spectaculaire zip-lijnen! In de omgeving van het vakantiehuis Murol zijn er de klimparken ‘Mont Dore Aventures’ en ‘Xtrem de la Biche de Super-Besse’.

Voel je vol sensaties en ervaar een unieke ervaring met de Fantasticable zip-line.
Voel je vol sensaties en ervaar een unieke ervaring met de Fantasticable zip-line. (Foto bron: www.sancy.com )

Mont Dore Aventures een avonturen klimpark

Attractie klimpark ‘Mont Dore Aventures’ is gelegen in Morn-Dore ongeveer 20 minuten rijden van het vakantiehuis in Murol. In dit klimpark kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals o.a. canyoning waarbij je de rivier al wandelend, klimmend, springend en abseilend door de berg kloven volgt. Er zijn de explorer games (explorgames.com) waarmee je a.d.h.v. een tablet en geotagging over een pad van 3km wandeld met spelletjes en aanwijzingen. En er is het ‘Parcours aventures’ waar je van de ene boom naar de andere boom klimt via bruggen, kabels, houtladders, touwen, netten of sprongen!

Het klimpark ligt drie km buiten Mont Dore op de weg naar La Tour d’Auvergne en er zijn verschillende parcours beschikbaar geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, 6 tot 15 jaar en voor kinderen van 15 jaar en ouder. Een leuke activiteit voor met het hele gezin.

Website: www.montdoreaventures.com
Bekijk: Mont Dore Aventures op Google Maps


Klimpark in Super-Besse, Tyrolienne Fantasticable & Xtrem aventure de la Biche!

Op de bergen in Super-Besse kun je abseilen langs een kabelbaan over het meer Hermines, genaamd Tyrolienne. Het is één van de grootste/ langste kabelbaan van Europa. De baan is 1600 meter lang en daalt af vanuit de bergen over het meer Lac Hermines. Je vliegt met ongeveer 110 km per uur over een hoogte verschil van 240 meter.

Klimpark in Super-Besse, Tyrolienne Fantasticable & Xtrem aventure de la Biche!
Nog even en de ‘Tyrolienne Fantasticable’ afdaling van 1600 meter lang met een snelheid van 120km per uur gaat beginnen. Durf jij het aan!

Onderaan de stoeltjeslift ‘La Valaise’ kun je tickest kopen of je kan van te voren telefonisch reserveren. Met deze stoeltjeslift ga je naar boven en eenmaal boven aangekomen krijg je een speciaal harnas aan, waarmee je aan de kabel wordt bevestigd en daarna naar beneden wordt gelanceerd. Je kunt alleen of met zijn tweeën deze avontuurlijke rit maken. Kinderen mogen alleen vanaf 12 jaar en met zijn tweetjes vanaf 10 jaar afdalen mits ze zwaarder zijn dan 30 kilo. Wil je samen met één van je kinderen dan mag er niet meer dan 40 kilo verschil tussen jullie twee zitten.


Heerlijk om sportief actief bezig te zijn met de gehele familie midden in de Auvergne-Rhône-Alpes!
Echtpaar met kinderen


Inspiratie video’s van ‘Tyrolienne Fantasticable’ en ‘Xtrem aventure de la Biche’

Hier zie je een video’s van de Tyrolienne Fantasticable en de Xtrem aventure de la Biche in Super-Besse.

Website: www.sancy.com
Bekijk: Tyrolienne Fantasticable op Google Maps


Veelgestelde vragen (FAQ)


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!