Zwemmen in de Puy-de-Dôme

Zwemmen in de Puy-de-Dôme

Zwemmen in de Puy-de-Dôme

Ben je op vakantie in het vakantiehuis Murol dan zijn er natuurlijk ook volop mogelijkheden om te zwemmen. Of je nu graag in de natuur buiten zwemt of van lekker relaxen in een zwembad of spa houdt, het kan allemaal in de omgeving van vakantiehuis Murol. Het natuurlijke stuwmeer Lac Chambon ligt al op nog geen 2,5km afstand!

Zwemmeer Puy-de-Dôme Frankrijk
Er zijn vele natuurlijke zwemplekken in de Puy-de-Dôme Frankrijk, ontdek ze tijdens wandel- en fietstochten of spring in de auto en rijd er direct naar toe!

Wij hebben in onze website de Zwemmeren ‘Lac-Chambon’,’Lac d’Aydat’ en het meer ‘Lac des Hermines’ in Super-Besse en de zwembaden Thermadore en Sancy’O als suggesties benoemd. Je kan natuurlijk ook altijd terecht bij het vvv-kantoor van Murol voor alle informatie m.b.t. zwemmen en geschikte zwemmeren in de omgeving, de ‘Office du Tourisme de Murol‘.


Zwemmeer Lac-Chambon een natuurlijk vulkanisch stuwmeer

Vanuit het vakantiehuis Murol ben je zo bij het natuurlijke vulkanisch stuwmeer Lac Chambon op nog geen 2,5km vanaf het vakantiehuis. Lac Chambon is een natuurlijk meer. In het voor- en naseizoen is het een mooi meer om, omheen te wandelen en in de maanden Juli en Augustus is het ook toegestaan om erin te zwemmen.

Bekijk: Lac-Chambon op Google Maps


Wat een fijn meer is Lac Chambon, vakantiehuis Murol heeft een heerlijke vakantie omgeving!
Sportief gezin met kinderen – augustus


Zwemmeer Lac d’Aydat het grootste natuurlijke meer in de Auvergne

Lac d’Aydat is een mooi meer met goede mogelijkheden om te zwemmen en diverse watersporten te beoefenen. Op ongeveer 20km afstand van Murol ben je er met de auto al in een minuut of twintig. Lac d’Aydat ligt 850 meter boven de zeespiegel en is het grootste natuurlijke meer in de Auvergne, met een oppervlakte van 65 hectare en een diepte van 15m.

Lac d’Aydat wordt ook een vissersparadijs genoemd een must voor veel vissers met een rijke verscheidenheid aan vissoorten met o.a. snoek, snoekbaars, karper, baars, zeelt en forel.

Bekijk: Lac d’Aydat op Google Maps


Lac des Hermines in Super-Besse

Lac des Hermines is het meer bovenaan in Super-Besse in Puy-de-Dôme, Frankrijk. Het meer ligt op een hoogte van 1350m en heeft een opervlakte van ongeveer 14 hectare. Zomers is er een speciaal gedeelte afgezet voor kinderen waar ze ook veel opblaas kussens en speeltoestellen in het water hebben. Neem je picknickmand mee en je hebt een leuke gezellige dag!

Bekijk: Lac des Hermines op Google Maps


Zwembaden de Thermadore en Sancy’O

Het dichtstbijzijnde zwembad vanuit Murol ligt op nog geen 8km afstand in het dorpje Saint-Nectaire, en is de ‘Thermadore’ een beauty sauna centrum met verwarmd zwembad. Op ongeveer 25km is er het zwembad ‘Sancy’O’ uitgerust met een waterpark, een buitenruimte, ontspanningsruimte en ze hebben een peuterbad met waterpret.

Zwembad Thermadore (Saint-Nectaire)
Zwembad Thermadore is een aqualudisch centrum met een 32 graden overdekt zwembad. Er is een wellness ontspanningsruimte met o.a. sauna, stoombad en jacuzzi. Verder is er bij Thermadore ook een schoonheidssalon waar je, je heerlijk kan laten verwennen!

Adres: 4 avenue du Dr Roux, 63710 Saint-Nectaire
Website: www.thermadore.fr
Website: www.sancy.com
Bekijk: Thermadore op Google Maps

Zwembad Sancy’O (La Bourboule)
De zwem en relax mogelijkheden bij het zwemcomplex van Sancy’O zijn erg uitgebreid! Zo is er o.a. het sport binnenzwembad van 25 meter met het hele jaar door een temperatuur van 29 graden. Het fun zwembad uitgerust met een tegenstroomrivier, massagebad, masserende jets, tekenkragen en whirlpools. En een speciaal kinderzwembad van 100 m² bestaande uit een peuterbad en waterspellen.

Ontspanningsruimte en wellness bij Sancy’O. Voor uw comfort en rust is deze ontspanningsruimte exclusief gereserveerd voor volwassenen uitgerust met een 50 m² Zen-zwembad, 3 sauna’s, 2 stoombaden, een koud bad, een spa voor 8 plaatsen, 2 dubbele spa’s, een rust kamer en een solarium.

Adres: 208 Boulevard des Vernières, 63150 La Bourboule
Website: www.piscine-labourboule.fr
Bekijk: Sancy’O op Google Maps


Helemaal een herboren gevoel na een dagje wellness en ontspanning
Gelukkig stel – juni


Veelgestelde vragen (FAQ)


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!