Fietsen in de omgeving van Murol

Fietsen in de Puy-de-Dôme

Fietsen in de Puy-de-Dôme

Voor veel mensen gaat er niks boven fietsen tijdens de vakantie en in de omgeving van het Frans departement Puy-de-Dôme zijn er vele fietsroutes. Het vakantiehuis Murol is door zijn centrale ligging dan ook een geschikte plek als uitvalsbasis voor een fietsvakantie.

Fietsen in de Puy-de-Dôme
De fietsroutes in de omgeving van het vakantiehuis Murol zijn er voor jong en oud!

Vind je het leuk om gewoon een dagje te fietsen of af en toe een stukje te fietsen, geen probleem er zijn vele fietsroutes van beginners tot gevorderden.


Fietsen in de omgeving van Murol

Er is een erg gevarieerd aanbod fietsroutes in de omgeving van Murol met fietsroutes voor de beginners tot fietsroutes en mountainbikeroutes voor gevorderden. Of je nu een rondje in het dorp Murol wilt fietsen, een toertocht op de racefiets door de bergen wilt doen of met je mountainbike door de berg en bospaden wilt gaan racen, er is altijd wel een route te vinden die bij jou past!

Fiets over mooie bospaden en schitterende natuur in de omgeving van het vakantiehuis Murol!
Fiets over mooie bospaden en schitterende natuur in de omgeving van het vakantiehuis Murol!

Er bestaat de mogelijkheid om fietsen te huren tijdens je verblijf in het vakantiehuis Murol.

Tip: Op de elektrische fiets is elke bult een stukje makkelijker!


Fietsen in Super-Besse

Op nog geen 20 kilometer van het vakantiehuis Murol ligt het ski- en mountainbike gebied Super-Besse.  Er zijn fietsroutes van verschillende niveaus toegankelijk vanaf de top van Puy de La Perdrix. Er is een fietspark in het hart van het bos en een kinder-zone voor de mini-bikers. En er zijn veel cross-country mountainbiketochten die je de verschillende landschappen rondom Super Besse ontdekken. Zo is er voor iedereen wel een mooie fietsroute!

Super Besse en de downhill mountainbikeroutes
Ook heel mooi zijn de speciale downhill mountainbikeroutes die ze hebben uitgezet in Super-Besse. Je gaat met de kabelbaan omhoog en je kunt via verschillende afdalingen van verschillende moeilijkheidsgraad naar beneden fietsen. De skipistes waar je in de winter naar beneden skiet zijn nu mountainbike routes!

Super Besse en de downhill mountainbikeroute
Speciaal voor de goedgetrainde ervaren mountainbikers is er de Super Besse downhill mountainbikeroute!

Inspiratie van de fiets mogelijkheden nabij Murol

Zoek ook eens naar video’s op Youtube om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van het fietsen in de omgeving van je vakantiehuis Murol. Hieronder zie je een Youtube video van een downhill mountainbikeroutes in Super Besse.

Meer fietsroutes vind je op de website: www.tracegps.com


Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft het zin om fietsen mee te nemen op vakantie in de Auvergne-Rhône-alpes?

Ben je een beoefend fietser en fiets je regelmatig kun je zeker de fiets meenemen op vakantie naar Murol. Murol ligt in het vulkanische gebied in het departement de Puy-de-Dôme. Onderdeel van de Auvergne-Rhône-Alpes voorheen de Auvergne. De omgeving is zeer heuvel- en bergachtig en voor menig fietser een uitdaging. Heb je een elektrische fiets dan is het ook de moeite waard. Alleen al om in de ochtend fietsend je broodje te halen bij de bakker.

Is vakantiehuis Murol geschikt als fietsvakantie in de Auvergne-Rhone-Alpes (voorheen Auvergne)?

De Auvergne-Rhône-Alpes (Auvergne) is zeker geschikt als fietsvakantie. In de nabije omgeving van het vakantiehuis Murol, is er voldoende mogelijkheid om bijvoorbeeld op je racefiets mooie ritten af te leggen. Gelukkig niet alleen berg op maar ook de berg af. Menig keer is er een etappe geweest van de Tour de France in deze mooie streek de Auvergne-Rhône-Alpes.

Is vakantiehuis Murol geschikt als fietsvakantie voor mountainbikers?

Ja. Voor de mountainbikers is er volop keuze van MTB routes. Ga bijvoorbeeld met de mountainbike omhoog met de gondelbaan in Super-Besse en fiets terug naar beneden helemaal naar Murol.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!