Wandelen in de Puy-de-Dôme

Wandelen in de Puy-de-Dôme

Wandelen in de Puy-de-Dôme

Wist je dat wandelen op nummer 1 staat in het departement Puy-de-Dôme? En dat de omgeving rondom je vakantiehuis Murol een echt wandelparadijs is. Aan de overkant van het vakantiehuis beginnen ook direct de schitterende wandelroutes die de regio rijk is. Lokaal en regionaal is er een dicht net van wandelpaden waar diverse wandeltochten mogelijk zijn, deze Franse omgeving is dan dus ook een lievelingsplek voor vele wandelaars en een wandelgebied bij uitstek!

Wandelen in de Puy-de-Dôme
In de omgeving van Murol, Puy-de-Dôme is er een schitterend wandelgebied, met bergen en dalen meren en bossen.

In het vakantiehuis Murol hebben we een wandelboekje liggen waar diverse wandelroutes in staan omschreven. Verder vind je snel veel informatie op het internet over alle wandelgebieden en wandelroutes die er zijn.

Je kan natuurlijk altijd terecht bij het vvv-kantoor van Murol, de ‘Office du Tourisme de Murol‘.


Wandelen bij Lac-Chambon, een natuurlijk vulkanisch stuwmeer

Vanuit het vakantiehuis Murol beginnen verschillende wandelroutes. Je loopt zo naar het natuurlijke vulkanisch stuwmeer Lac Chambon op nog geen 2,5km waar je schitterend omheen kunt wandelen, zwemmen en diverse water- en luchtsporten kunt doen. Je kunt ook het park Pre-Long ingaan of richting het Office du Tourisme van Murol lopen van waaruit weer meerdere bordjes staan met wandelroutes.

Bekijk: Lac-Chambon op Google Maps


Wandelen rond Lac-Pavin, een meer met vulkanische oorsprong

Wil je een mooie wandeling van 8 kilometer maken om het meer Lac-Pavin? Of gewoon het meer met vulkanische oorsprong gaan bekijken dan is Lac-Pavin een mooie bestemming. Met zijn bossen en rosten en de schoonheid van de oevers is het een erg mooi natuurgebied. Lac-Pavin ligt op nog geen 15km van Murol en 5km van Super Besse.

Het meer ligt dus op een ideale afstand voor een dagtrip en er is een restaurantje om eventueel wat te drinken. Het is ook mogelijk om waterfietsen te huren of om te gaan forelvissen op de Arctic Char ook wel zalmforel genoemd.

Tip: Deze route staat op website www.gpswalking.nl.

Bekijk: Lac-Pavin op Google Maps


Wandelen op Puy de Sancy, het allerhoogste punt van het centraal massief

De Puy de Sancy is het allerhoogste punt van het centraal massief. Vanaf Murol rijdt je via een schitterende route over de pas richting Mont-Dore. Daar pak je de kabelbaan omhoog. Hier heb je al een schitterend uitzicht. Vanaf daar start de wandeling naar het hoogste punt van het centraal massief. Menigeen is je voor gegaan. Dit is tevens een hele leuke wandeling om ook met kinderen te doen

Meer informatie over wandelen en Puy de Sancy? Lees het blog van frankrijkpuur.nl: “Puy de Sancy: het dak van de Auvergne” en het blog van kidseropuit.nl “Wandelen op de Puy de Sancy met kinderen, adembenemend mooi!”.

Bekijk: Puy de Sancy op Google Maps


Wandelen op de Puy-de-Dôme, de grote lavakoepel

Vanuit verschillende punten in de omgeving en zelfs midden in Clermont-Ferrand zie je de Puy-de-Dôme liggen. De Puy de Dôme is een grote lavakoepel en één van de jongste vulkanen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Met een hoogte van 1464 meter is het echt een kenmerk van de omgeving.

Je kunt het hoogste punt van de Puy-de-Dôme met een treintje bereiken en naar beneden wandelen. Of je begint beneden en daar begint de wandeling naar boven toe. Je ziet Schitterende vergezichten of de uitgestrekte omgeving, en het is zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken tijdens je verblijf in het vakantiehuis Murol.

Meerdere wandelroutes in dit vulkaangebied vind je o.a. op de website: www.clermontauvergnetourisme.com

Bekijk: Puy-de-Dôme op Google Maps


Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er wandelroutes in de buurt van mijn vakantiehuis Murol in de Auvergne?

Wil je wandelen tijdens je verblijf in Frankrijk in de Auvergne in de vakantiewoning Murol zijn er verschillende wandelroutes tot je beschikking. In het dorp bij het park Pré-Long aan de overkant van het vakantiehuis beginnen al de eerste wandelroutes. Er is een boekje met wandelroutes in het vakantiehuis tot je beschikking. Schitterende bergwandelingen, wandelroutes om een meer of door pittoreske Franse dorpjes.

Is het vakantiehuis Murol geschikt als wandelvakantie in de Auvergne-Rhône-Alpes?

Het vakantiehuis Murol in het vulkanische gebied de Puy-de-Dôme biedt volop mogelijkheden om heerlijk je vakantie door te brengen en te genieten. Je denkt bij een vakantie in de Puy-de-Dôme, een departement van de Auvergne-Rhône-Alpes, direct aan een wandelvakantie. Schitterende wandelroutes die al starten vanaf de voordeur. Een heerlijke vakantiebestemming om actief bezig te zijn maar net zo goed ook van de zon te genieten.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!