Kasteel, Château de Murol

Kasteel Murol Puy-de-Dôme Frankrijk

Kasteel Murol Puy-de-Dôme Frankrijk

Hoe mooi is dat, je hebt vanaf het terras van het vakantiehuis gewoon uitzicht op het kasteel van Murol. Het kasteel dat op een basaltrots is gebouwd stamt uit de twaalfde eeuw na Christus. Vanaf deze strategische locatie was het mogelijk om belangrijke handelswegen van de streek te overzien en eventueel te verdedigen.

In nog geen 5 minuten lopen sta je voor de kasteelpoort van het het kasteel, Château de Murol!


Als je goed kijkt zie je het vakantiehuis Murol ook liggen!
Patricia en Eugene – De Nederlandse eigenaren van vakantiehuis Murol


Geschiedenis van het kasteel van Murol

Het kasteel van Murol werd gesticht in de twaalfde eeuw om toezicht te houden op verschillende wegen in de omgeving. In de veertiende eeuw werd het kasteel versterkt met extra verdedigingswerken. Ook werd het kasteel uitgebreid met een tweede kapel. In de vijftiende eeuw kwam het kasteel in handen van de familie d’Estaing, die het kasteel van verschillende versieringen voorzag en een grote extra verdedigingsring om het kasteel heen bouwde.

Wapens, schilden en harnassen van de ridders
Kasteel Murol: Wapens, schilden en harnassen van de ridders.

In eerste instantie was het kasteel van Murol een militair fort en veranderde steeds meer in een versterkt Renaissance kasteel. Tijdens de Franse Revolutie groeide het kasteel uit tot een schuilplaats voor rovers. In het jaar 1889 werd het vervallen kasteel echter erkent als Historisch monument door het Franse ministerie van Cultuur, waarna het weer werd opgebouwd.

Keuken en eten in Kasteel Murol
Kasteel Murol: Een oude kasteel keuken met eettafel.

Kasteel Murol organiseert rondleidingen

Momenteel is het kasteel van Murol een echte bezienswaardigheid en dagelijks worden er rondleidingen georganiseerd. Vanaf de top van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de Couze vallei, het nabijgelegen meer en de nabijgelegen vulkaan Tartaret en natuurlijk het plaatsje Murol. Bekijk hieronder de video van De officiële website van Château de Murol!

Een bezoekje aan het kasteel Murol is zeker een aanrader. Heb je een ander kasteel tijdens je vakantie bezocht dat ook de moeite waard was, stuur ons de informatie en eventueel wat foto’s zodat we ook andere toekomstige gasten kunnen informeren over dat kasteel

De officiële website van Château de Murol: http://murolchateau.com


Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er historische locaties in de buurt van vakantiewoning Murol?

Veel gasten bezoeken het Château Murol. Je ziet het al liggen vanaf je terras van de vakantiewoning en je loopt er zo naartoe. Een schitterend kasteel met een historie vanaf de 12e eeuw.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!