Markten

Markten, vide-grenier en brocante in de Puy-de-Dôme

Markten, vide-grenier en brocante in de Puy-de-Dôme

Op de verschillende Franse markten (dagmarkt, weekmarkt, versmarkt, brocante, vide-grenier) is het één en al gezelligheid en bedrijvigheid. Veel mensen vinden het ook leuk om tijdens de vakantie in Frankrijk een marktje te bezoeken. Dit kan een versmarkt, brocante of vide grenier zijn, gezellig slenterend genieten van de sfeer en de geuren van verse lokale producten.

Elke woensdag ochtend is er natuurlijk de markt in Murol. En in de zomermaanden loopt de markt vanaf het begin van de hoofdstraat tot helemaal aan het pleintje bij de kerk.

Brocante in de Puy-de-Dôme
Niks zo gezellig en verrassend als een brocante in Frankrijk, lekker snuffelen op de rommelmarkt!

Vers fruit en groente gehaald op de maandagochtend markt in Besse, echt een feestje!
Gelukkig stel – op vakantie in augustus


Heerlijke typisch Franse streekproducten!

Met al dat lekkers in de kraampjes vind je de lekkerste streekproducten, waar je bij thuiskomst in je vakantiehuis heerlijk van kunt genieten. Denk daarbij aan fruit, groenten, wijnen, vleeswaren en kazen.

Streekproducten van de Franse markt
Bij veel marktkraampjes kan de je Franse streekproducten ook proeven. De worsten en Jambon d’Auvergne zijn echte aanraders!

De 5 (AOC) kazen uit de streek zijn de Saint-Nectaire kaas, Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne, Cantal en de Salers kaas. De Jambon d’Auvergne (Auvergne Ham) en de verschillende worsten (saucisson) uit de streek zijn ook heerlijk. Zo ervaar je al snel de Franse smaken en manier van leven tijdens je vakantie.

Lees ook ‘Culinair Auvergne-Rhône-Alpes met typische streekproducten‘ op onze website.


Markten in en nabij Murol

We hebben een aantal markten in de buurt van Murol en uit de Puy-de-Dôme voor je op een rij gezet.

  • Maandag: Besse-et-Saint-Anastaise
  • Woensdag: Muro, Egliseneuve d’Etraigues (’s-ochtends), Larodde (’s-ochtends)
  • Donderdag: Tauves (’s-ochtends)
  • Vrijdag: Le Mont Dore (’s-ochtends) Clermont-Ferrand (Saint Joseph markt)
  • Zaterdag: La Tour d’Auvergne (’s-ochtends), La Bourboule Issoire, Clermont Ferrand
  • Zondag: Saint-Nectaire, Saint Sauves (’s-ochtends)

Tip: Wandel rustig over de markt en kijk bij welke kaashandel of slager de langste rij staat, dat is vaak gegarandeerd een goede!

Franse website met agenda van vide-greniers, brocantes en markten: vide-greniers.org


Elke woensdag ochtend is er natuurlijk de markt in Murol!
Patricia en Eugene – De Nederlandse eigenaren van vakantiehuis Murol


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is er te doen in de omgeving van het vakantiehuis Murol in de Auvergne?

Ben je samen of met je gezin met kinderen op vakantie, is het natuurlijk leuk om uitstapjes te maken. Voor de ouders en kinderen is er genoeg te doen tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhônes-Alpes (voorheen Auvergne) Denk hierbij aan: culinaire uitstapjes, kastelen bezoeken, markten en brocantes bezoeken en steden en dropjes in de buurt.

Zijn er leuke en goede restaurants in de buurt?

Ja er zijn leuke en goede restaurants in de buurt van het vakantiehuis. Culinair – lekker uit eten gaan in één van de verschillende restaurants in de buurt als bijvoorbeeld in de plaatsjes als Super Besse, Besse et Saint Anastaise , Saint-Nectaire en natuurlijk in Murol zelf.

Zijn er kastelen in de buurt?

Ja en je hebt zelfs vanuit je vakantiehuis in Murol uitzicht op Château Murol. Kastelen – Bezoek het schitterende kasteel Château Murol. Je kunt er wandelend naartoe. Er zijn vele kastelen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de Puy-de-Dôme te bezichtigen. We hebben een paar van de dichtstbijzijnde kastelen uitgelicht voor een leuke dagtrip. Dit zijn o.a. de kastelen van Aulteribe, La Batisse, Pontgibaud, het kasteel van Murol en het kasteel du Val.

Zijn er leuke markten en gezellige brocantes in de omgeving?

Ja. De Auvergne-Rhône-Alpes staat bekend om zijn streekproducten. Die vind je natuurlijk het beste op de lokale markten in de streek. Vind je het leuker om een brocante of vide grenier te bezoeken. Er worden in de zomer maar ook in het voorjaar en rond de kerst verschillende brocantes georganiseerd.

Hebben jullie tips voor een citytrip of authentieke Franse dorpje in de buurt?

Ja. Altijd leuk om iets te zien van de historie van de streek waar je op vakantie bent. Ga tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhône-Alpes bijvoorbeeld een dagje naar Clermont-Ferrand, of bezoek de pittoreske plaats Besse-et-Saint-Anastaise of kijk hoe de kaas gemaakt wordt in Saint Nectaire.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!