Pleintje bij Besse et Saint Anastaise

Besse et Saint Anastaise (Besse en Chandesse)

Besse et Saint Anastaise (Besse en Chandesse)

Besse-et-Saint-Anastaise is één van de oudste stadjes van de Puy-de-Dôme deze middeleeuwse renaissancestad heeft een gezellige dorpskern met sfeervolle geplaveide steegjes, huizen gebouwd van lavasteen met leistenen daken. Bij de lokale toeristische dienst (Office du Tourisme) kun je een leuke stadswandeling ophalen, breng daarbij een bezoekje aan de Saint-André-kerk (Eglise Saint-André), het skimuseum (Musée du ski) en/of slenter door de gezellige straatjes met winkeltjes met mooie kleding en verse streekproducten.

Pleintje bij Besse et Saint Anastaise
Een pleintje in Besse et Saint Anastaise met de typische oude straten en gebouwen waar de stad bekend om staat.

Besse-et-Saint-Anastaise gastronomie en cultuur

Wat betreft gastronomie, bevindt Besse-et-Saint-Anastaise zich in het hart van de Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) productie van de Saint-Nectaire kaas. Deze kaas is een Franse kaas met een beschermde oorsprongsbenaming.

Lees ook over ‘De 5 (AOC) kazen uit de Auvergne-Rhône-Alpes‘ op onze website.

Verder tref je in Besse-et-Saint-Anastaise ook weer veel gezellige restaurantjes en terrasjes om een lekkere koffie of een wijntje te drinken en te genieten van een mooie vakantiedag.

Bezoek de website van: Office du Tourisme Besse
Bekijk: Besse et Saint Anastaise op Google Maps


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is er te doen in de omgeving van het vakantiehuis Murol in de Auvergne?

Ben je samen of met je gezin met kinderen op vakantie, is het natuurlijk leuk om uitstapjes te maken. Voor de ouders en kinderen is er genoeg te doen tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhônes-Alpes (voorheen Auvergne) Denk hierbij aan: culinaire uitstapjes, kastelen bezoeken, markten en brocantes bezoeken en steden en dropjes in de buurt.

Zijn er leuke en goede restaurants in de buurt?

Ja er zijn leuke en goede restaurants in de buurt van het vakantiehuis. Culinair – lekker uit eten gaan in één van de verschillende restaurants in de buurt als bijvoorbeeld in de plaatsjes als Super Besse, Besse et Saint Anastaise , Saint-Nectaire en natuurlijk in Murol zelf.

Zijn er kastelen in de buurt?

Ja en je hebt zelfs vanuit je vakantiehuis in Murol uitzicht op Château Murol. Kastelen – Bezoek het schitterende kasteel Château Murol. Je kunt er wandelend naartoe. Er zijn vele kastelen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de Puy-de-Dôme te bezichtigen. We hebben een paar van de dichtstbijzijnde kastelen uitgelicht voor een leuke dagtrip. Dit zijn o.a. de kastelen van Aulteribe, La Batisse, Pontgibaud, het kasteel van Murol en het kasteel du Val.

Zijn er leuke markten en gezellige brocantes in de omgeving?

Ja. De Auvergne-Rhône-Alpes staat bekend om zijn streekproducten. Die vind je natuurlijk het beste op de lokale markten in de streek. Vind je het leuker om een brocante of vide grenier te bezoeken. Er worden in de zomer maar ook in het voorjaar en rond de kerst verschillende brocantes georganiseerd.

Hebben jullie tips voor een citytrip of authentieke Franse dorpje in de buurt?

Ja. Altijd leuk om iets te zien van de historie van de streek waar je op vakantie bent. Ga tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhône-Alpes bijvoorbeeld een dagje naar Clermont-Ferrand, of bezoek de pittoreske plaats Besse-et-Saint-Anastaise of kijk hoe de kaas gemaakt wordt in Saint Nectaire.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!