Saint-Nectaire kaas

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire is een klein dorp waar je zo bent vanuit je vakantiehuis Muro (10 minuten autorijden). Saint-Nectaire staat bekend om zijn Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire. Het dorp heeft een pittoreske uitstraling met de 12e eeuwse kerk (Iglesia de Saint-Nectaire) en het Saint-Nectaire-le-Bas kuuroord voorzien van meer dan veertig bronnen. Ook kun je in Saint-Nectaire een bezoek brengen aan de grotten (Les Grottes du Cornadore).


AOP Saint-Nectaire een ronde en zachte Franse kaas

De Saint-Nectaire kaas wordt geproduceerd in een van de kleinste productiegebieden, exclusief gelegen in de bergen in de departementen Puy-de-Dôme in het hart van het regionaal natuurpark. Je kunt een bezoek brengen aan het kaashuis, hier vindt je de rijpingskelder en krijg je uitleg over de geschiedenis van het maken van de kaas en kun je natuurlijk deze kaas met lichte walnoten smaak proeven. Ontdek dit vlaggenschip van de Franse gastronomie in Saint-Nectaire!

AOP Saint-Nectaire kaas
Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire.

Bekijk de website van Fromage AOP Saint-Nectaire: https://www.aop-saintnectaire.com

Een klein voorproefje van de kerk? Bekijk dan een 360 graden versie van de binnenkant van van de 12e eeuwse kerk de Iglesia de Saint-Nectaire.

Bekijk: Saint-Nectaire op Google Maps
Bezoek de website van: Office du Tourisme Saint-Nectaire


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is er te doen in de omgeving van het vakantiehuis Murol in de Auvergne?

Ben je samen of met je gezin met kinderen op vakantie, is het natuurlijk leuk om uitstapjes te maken. Voor de ouders en kinderen is er genoeg te doen tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhônes-Alpes (voorheen Auvergne) Denk hierbij aan: culinaire uitstapjes, kastelen bezoeken, markten en brocantes bezoeken en steden en dropjes in de buurt.

Zijn er leuke en goede restaurants in de buurt?

Ja er zijn leuke en goede restaurants in de buurt van het vakantiehuis. Culinair – lekker uit eten gaan in één van de verschillende restaurants in de buurt als bijvoorbeeld in de plaatsjes als Super Besse, Besse et Saint Anastaise , Saint-Nectaire en natuurlijk in Murol zelf.

Zijn er kastelen in de buurt?

Ja en je hebt zelfs vanuit je vakantiehuis in Murol uitzicht op Château Murol. Kastelen – Bezoek het schitterende kasteel Château Murol. Je kunt er wandelend naartoe. Er zijn vele kastelen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de Puy-de-Dôme te bezichtigen. We hebben een paar van de dichtstbijzijnde kastelen uitgelicht voor een leuke dagtrip. Dit zijn o.a. de kastelen van Aulteribe, La Batisse, Pontgibaud, het kasteel van Murol en het kasteel du Val.

Zijn er leuke markten en gezellige brocantes in de omgeving?

Ja. De Auvergne-Rhône-Alpes staat bekend om zijn streekproducten. Die vind je natuurlijk het beste op de lokale markten in de streek. Vind je het leuker om een brocante of vide grenier te bezoeken. Er worden in de zomer maar ook in het voorjaar en rond de kerst verschillende brocantes georganiseerd.

Hebben jullie tips voor een citytrip of authentieke Franse dorpje in de buurt?

Ja. Altijd leuk om iets te zien van de historie van de streek waar je op vakantie bent. Ga tijdens je vakantie in het vakantiehuis Murol in de Auvergne-Rhône-Alpes bijvoorbeeld een dagje naar Clermont-Ferrand, of bezoek de pittoreske plaats Besse-et-Saint-Anastaise of kijk hoe de kaas gemaakt wordt in Saint Nectaire.


Vakantiehuis Murol beschikbaarheid en verhuurprijs, online reserveren!

Vakantiehuis Murol

Beschikbaarheid en prijzen

Boek nu, online reserveren!


Like, tweet, pin, deel, whatsapp en mail!