Saint-Nectaire kaas

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire is een klein dorp waar je zo bent vanuit je vakantiehuis Muro (10 minuten autorijden). Saint-Nectaire staat bekend om zijn Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire. Het dorp heeft een pittoreske uitstraling met de 12e eeuwse kerk (Iglesia de Saint-Nectaire) en het Saint-Nectaire-le-Bas kuuroord voorzien van meer dan veertig bronnen. Ook kun je in Saint-Nectaire een bezoek brengen aan de grotten (Les Grottes du Cornadore).


AOP Saint-Nectaire een ronde en zachte Franse kaas

De Saint-Nectaire kaas wordt geproduceerd in een van de kleinste productiegebieden, exclusief gelegen in de bergen in de departementen Puy-de-Dôme in het hart van het regionaal natuurpark. Je kunt een bezoek brengen aan het kaashuis, hier vindt je de rijpingskelder en krijg je uitleg over de geschiedenis van het maken van de kaas en kun je natuurlijk deze kaas met lichte walnoten smaak proeven. Ontdek dit vlaggenschip van de Franse gastronomie in Saint-Nectaire!

AOP Saint-Nectaire kaas
Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire.

Bekijk de website van Fromage AOP Saint-Nectaire: https://www.aop-saintnectaire.com

Een klein voorproefje van de kerk? Bekijk dan een 360 graden versie van de binnenkant van van de 12e eeuwse kerk de Iglesia de Saint-Nectaire.

Bekijk: Saint-Nectaire op Google Maps
Bezoek de website van: Office du Tourisme Saint-Nectaire