Saint-Nectaire kaas

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire is een klein dorp waar je zo bent vanuit je vakantiehuis Muro (10 minuten autorijden). Saint-Nectaire staat bekend om zijn Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire. Het dorp heeft een pittoreske uitstraling met de 12e eeuwse kerk (Iglesia de Saint-Nectaire) en het Saint-Nectaire-le-Bas kuuroord voorzien van meer dan veertig bronnen. Ook kun je in Saint-Nectaire een bezoek brengen aan de grotten (Les Grottes du Cornadore).


AOP Saint-Nectaire een ronde en zachte Franse kaas

De Saint-Nectaire kaas wordt geproduceerd in een van de kleinste productiegebieden, exclusief gelegen in de bergen in de departementen Puy-de-Dôme in het hart van het regionaal natuurpark. Je kunt een bezoek brengen aan het kaashuis, hier vindt je de rijpingskelder en krijg je uitleg over de geschiedenis van het maken van de kaas en kun je natuurlijk deze kaas met lichte walnoten smaak proeven. Ontdek dit vlaggenschip van de Franse gastronomie in Saint-Nectaire!

AOP Saint-Nectaire kaas
Appellation d’Origine Contrôlée Franse kazen de AOP Saint-Nectaire.

Bekijk de website van Fromage AOP Saint-Nectaire: https://www.aop-saintnectaire.com

Een klein voorproefje van de kerk? Bekijk dan een 360 graden versie van de binnenkant van van de 12e eeuwse kerk de Iglesia de Saint-Nectaire.

Bekijk: Saint-Nectaire op Google Maps
Bezoek de website van: Office du Tourisme Saint-Nectaire


Omgeving FAQs

Welke populaire attracties liggen er in de buurt van vakantiehuis Murol?

Populaire attracties in de buurt van vakantiehuis Murol zijn onder te verdelen in kinderactiviteiten en ouderactiviteiten. Denk aan een klimpark, zwemmeer, grote steden, dorpen of kastelen bezichtigen.

Ligt vakantiehuis Murol in de buurt van het dorpscentrum van Murol?

Ja, vakantiewoning Murol ligt in het dorp net aan de rand waar alle voorzieningen zijn, als twee bakkers, een ambachtelijke slager, restaurants en twee kleine supermarkten.

Zijn er historische locaties in de buurt van vakantiewoning Murol?

Veel gasten bezoeken het Chateau van Murol. Je ziet het al liggen vanaf je terras van de vakantiewoning en je loopt er zo naartoe.

Wat is er te doen in de omgeving van vakantiehuis Murol?

Vakantiehuis Murol ligt in de regio Auvergne-Rhônes-Alpes. In het departement Puy-de-Dôme. Midden in het vulkaan gebied waar je schitterend kunt wandelen, fietsen of motorrijden. Volop mogelijkheden om iets te ondernemen. Denk aan een veel sport- en kinderactiviteiten, lekker ergens eten, kastelen bezichtigen etc.

Kun je ook met de motor op vakantie naar vakantiehuis Murol?

Vakantiehuis Murol ligt in de regio Auvergne-Rhônes-Alpes. In het departement Puy-de-Dôme. Midden in het vulkaan gebied waar je schitterend kunt motorrijden. Schitterende bergroutes om te ontdekken!

Is vakantiehuis Murol geschikt als vakantie accommodatie voor een motorvakantie?

Vakantiehuis Murol ligt centraal gelegen in de regio Auvergne-Rhônes-Alpes. Verschillende routes zijn te ontdekken met de motor met als uitvalsbasis het vakantiehuis Murol?